První turnaj a hned první výhra sezony

Právě si prohlížíte První turnaj a hned první výhra sezony

V pondělí 25. května odstartoval devátý ročník Czech PRO-AM Teaching Tour na Albatrossu.

Turnaj se hrál pod patronací nového hlavního partnera, vikingské vody Kirvi z Faerských ostrovů. A vody proudilo dost také směrem z nebes. Navzdory silnému dešti a větru na začátku turnajového dne se však podařilo dovést úvodní klání do zdárného konce.

Navíc prodlouženého, protože o vítězi mezi profesionály rozhodovalo play off, dosud nejdelší, a sice na tři jamky. Utkali se v něm po výsledku 72 ran (par) učitelé z pražských Hodkoviček, Rudolf Nechanický jr. a Petr Skopový. Rozstřel v chladu přinesl velké drama.

Na první dodatečné jamce, tříparové šestnáctce, zahráli oba po greenu v regulaci par. Na čtyřparové sedmnáctce drajvoval Nechanický do vody, ale zachránil bogey. Skopový se z fairwayového bunkeru dostal do greenového, nepovedl se mu up and down a měl rovněž bogey. Rozhodnutí padlo až na čtyřparové osmnáctce. Skopový vyhodil drajv železem do vody a po dropu skončil třetí ranou opět ve vodě, před greenem. Nechanický si situaci pohlídal druhou ranou na green a dvěma putty. Obhájce titulu tak začal vítězstvím.

„Moc jsem netrénoval, to asi může říct každý učící profesionál, pokud jde o jeho vlastní hru, ale jsem rád, že to hned napoprvé znovu vyšlo,“ říkal Nechanický, který vyhrál také s amatérem Martinem Neuvirtem týmovou soutěž (69 bodů). Třetí mezi profesionály byl s odstupem dvou ran Petr Nič.

Příštím turnajem je mistrovství v Berouně 22. a 23. června.